100 de ani in 10 zile - Tirgu Mures.

foc de artificii Tirgu Mures

Centenarului României Mari - 100 de ani in 10 zile - Tirgu Mures.


Asociația Transilvană pentru Cultură din Tîrgu Mureș a organizat în perioada 18 – 28 octombrie 2018, la Tîrgu Mureș, manifestările ocazionate de sărbătorirea Centenarului României Mari. Manifestările s-au desfășoară sub genericul „100 de ani în 10 zile” în cadrul proiectului cultural nr. 5245/10.10.2018, organizat cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale. Printre colaboratorii implicați în organizarea și desfășurarea evenimentelor incluse pe agenda Proiectului cultural se află Ministerul Culturii și Identității Naționale, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Tîrgu Mureș, Municipiul Tîrgu Mureș, Institutul de Cercetări Socio-Umane „Gheorghe Șincai” al Academiei Române, Universitatea de Artă Teatrală din Tîrgu Mureș, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Electrecord SA, Royal Studio Production.
Proiectul cultural 100 de ani în 10 zile s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii, în Cetatea Medievală din Târgu Mureș.

centenar 2018 Mures
artificii Tirgu Mures
artificii 100 de ani
efecte pirotehnice
artificii Centenar
foc de artificii Centenar
Romania 100 - artificii

Organizatorul principal al evenimentului, Raul-Felix HODOȘ, lector univ. dr., UMFST Târgu-Mureș, a pornit această idee din iunie, când a aplicat pentru proiect împreună cu echipa sa. „Toată echipa de la firma noastră de avocați și insolvență, de 7-8 persoane, Electrecord cu care am intrat în legătură pentru partea artistică, cu prietenii noștri de la București, Irina și Mihai, toți am muncit, în total cam 20 de oameni, și am reușit să facem în 10 zile 12 conferințe, 11 concursuri, 4 concerte, 3 expoziții și un foc de artificii”, ne-a spus el.

Cele 10 zile de evenimente au fost făcute la foc alert. „Dacă stau să mă gândesc, acum 10 zile a fost greu, au fost momente în care mă gândeam că nu se mai poate, însă am reușit și din mers anumite lucruri, am reușit să le facem așa încât să fie bine. Până la urmă am avut ca timp de pregătire doar o singură săptămână. Am început în 10 octombrie, după ce s-a semnat de către domnul ministru contractul și noi am început seria de evenimente în 18, când deja au început să apară prima serie de invitați”, a spus organizatorul evenimentului, Raul-Felix Hodoș.

Pentru mai multe exemple vă invităm să vizionaţi canalul nostru de Youtube Fireworks